Bahar ve Yaz Aylarında Gıda Zehirlenmeleri Artıyor

Gıda Zehirlenmeleri Artıyor: Uzmanların Uyarısı

Son dönemde gıda zehirlenme vakalarında ciddi bir artış gözleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Mikrobiyolog Dr. Öğr. Üyesi İpek Ada Alver, özellikle bahar ve yaz aylarında Salmonella bakterisinin çoğalması için uygun ortam oluştuğuna dikkat çekti.

Salmonella türü bakterilerin sebep olduğu gıda zehirlenmesinin başlıca kaynaklarının iyi pişmemiş tavuk, kırmızı et, yumurta, süt, süt ürünleri ve mayonez gibi soslar olduğunu belirten Alver, bu bakterinin sağlık için ciddi tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Bakterinin bulaşma yolları arasında personel hijyenine dikkat edilmemesi, gıdaların yeterince pişirilmemesi, uygun olmayan koşullarda muhafaza edilmesi ve el hijyenine önem verilmemesi gibi faktörlerin yer aldığını ifade eden Alver, gıda zehirlenmesinin önlenmesi için denetimlerin büyük önem taşıdığını söyledi.

Gıda zehirlenmelerinde sık görülen belirtiler arasında halsizlik, mide bulantısı, ateş, karın ağrısı, ishal ve krampların yer aldığını belirten Alver, bu belirtilerle karşılaşan kişilerin vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiğini dile getirdi.

Salmonella vakalarının artış gösterdiği dönemlerde tavuk, et, sosis, yumurta, balık, mayonez gibi gıdaların tüketilmesinden kaçınılması gerektiğini belirten uzmanlar, gıda güvenliği konusunda halkın bilinçlendirilmesinin önemini vurguladılar.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Öğrenciler, Halil Ercan Köroğlu Anısına Fidan Dikti

Görele ilçesinde öğrenciler yaşamını yitiren okul müdür yardımcısı Halil Ercan Köroğlu anısına fidan dikti. Hasan Ali Yücel Ortaokulu 7-A öğrencileri, geçen yıl hayatını kaybeden Köroğlu anısına, Bozcaali Mahallesi’ndeki alanda değişik türlerde 20 …

Türkiye Judo Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası’nda Madalya Hedefliyor

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, yarın Karadağ’da başlayacak 2025 Avrupa Şampiyonası’nı, Los Angeles 2028 Olimpiyatları kadrosunu oluşturma yolunda ilk prova olarak gördüklerini söyledi. Judoda yılın ilk büyük organizasyonu Avrupa …

İzmir’de Çocuk Şarkıları Yarışması Finali 6 Mayıs’ta

Olten Sanat Vakfınca, Türkiye’deki çocuk şarkıları repertuvarını zenginleştirmek ve yeni yeteneklere olanak sağlamak amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen “Çocuk Şarkıları Söz ve Beste Yarışması”nın final konseri, 6 Mayıs’ta İzmir’de gerçekleştirilecek …

23 Nisan Satranç Turnuvası Sonuçlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen Satranç Turnuvası, Çiğiltepe Spor Salonu’nda tamamlandı. Turnuva sonunda dereceye giren sporculara madalya ve kupaları, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ile Spor …

Adasokağı, Hentbol Kadınlar Süper Lig Finaline Yükseldi

Hentbol Kadınlar Süper Lig play-off 1-4 etabı ikinci maçında Adasokağı, deplasmanda Bursa Büyükşehir Belediyespor’u 23-21 yenerek finale yükseldi. Konuk ekip, Üçevler Spor Tesisi’nde oynanan maçın ilk yarısını da 11-9 önde bitirdi. Eşleşmedeki ilk …

TOBB ve YÖK Arasında Mesleki Eğitimi Güçlendirme Protokolü İmzalandı

Mesleki eğitimi güçlendirmek için TOBB ve YÖK’ten iş birliği ANKARA – Üniversite-özel sektör iş birliğini güçlendirmek ve mesleki eğitimin niteliğini artırmak amacıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Yükseköğretim Kurulu arasında iş birliği …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir