Türkiye, deniz üstü rüzgar türbinleri için çalışmalara başlıyor: Potansiyel büyük

Türkiye’de Rüzgar Enerjisi Sektörüne Destek: Deniz Üstü Rüzgar Projeleri Yükselişte

Rüzgar Enerjisi Sektöründe Büyük Potansiyel

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) heyeti, Danimarka’da Middelgrunden deniz üstü rüzgar enerjisi santralini ziyaret ederek Türkiye’nin rüzgar enerjisi sektöründeki potansiyeline dikkat çekti. TÜREB Deniz Üstü Rüzgar Enerjisinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Yaman, Türkiye’nin karasal rüzgar endüstrisinin 2.2 milyar dolarlık hacmi ve ihracat potansiyeli hakkında bilgi verdi. Yaman, deniz üstü rüzgar enerjisinin de benzer bir başarı yakalayabileceğini belirtti.

Yaman, deniz üstü rüzgar enerjisinin sadece enerji üretimi değil, aynı zamanda yerli tedarik zinciri ve teknoloji geliştirme açısından önemli fırsatlar sunduğunu vurguladı. Türkiye’nin bu alana yapacağı yatırımların cari açığı kapatmaya ve sanayiyi geliştirmeye katkı sağlayacağını belirtti.

Türkiye, rüzgar enerjisi alanında Avrupa’da altıncı sırada yer alıyor. Halen açık deniz rüzgar türbini bulunmayan Türkiye’nin deniz üstü rüzgar enerjisi potansiyeli 75 GW olarak tahmin ediliyor.

Deniz Üstü Rüzgar Projeleri İçin Belirlenen 4 Alan

Yaman, Türkiye’nin deniz üstü rüzgar projeleri için dört öncelikli bölge belirlediğini ve Marmara Denizi’nde üç ayrı bölgede ölçüm çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Teknik fizibilite çalışmalarının gelecek yılın ilk çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor. Yaman, iklim değişikliği ve enerji sektörünün önemi konusunda uyarılarda bulunarak deniz üstü rüzgar enerjisinin bu mücadelede önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Related Posts

Buzulların altında volkanik sır! Derinliklerindeki gizem:

Antarktika, dünyanın en soğuk ve en gizemli kıtası, bilim insanlarını bir kez daha şaşırtmayı başardı. Yeni bir araştırmada, kıtanın en büyük buzul tabakasının altında aktif bir volkanik sıcaklık kaynağı tespit edildi. Bu keşif, hem küresel iklim …

Fiyat-performans lideri belli oldu: 2025’in en iyi iPhone’u açıklandı!

Güçlü kamerası, uzun pil ömrü ve gelişmiş güvenlik özellikleriyle dikkat çeken cihaz, uzmanlar tarafından “2025’in fiyat-kalite oranı en iyi iPhone’u” ilan edildi.

Xbox uygulaması artık diğer platformlardan oyun açmanıza izin veriyor

Microsoft’un imza attığı yeni oyun arayüzü, Steam ve Epic gibi diğer platformlarla bütünleşik çalışacak.

Apple ürünlerine artık etiket yapıştırılacak

Apple, Avrupa Birliği’nde yürürlüğe giren yeni düzenleme kapsamında, iPhone ve iPad modellerine enerji verimliliği etiketleri eklemeye başladı. 20 Haziran 2025 tarihi itibariyle AB’de satılan tüm yeni Apple cihazlarının kutularında yer alacak bu etiketler, kullanıcıların ürün seçimini daha bilinçli yapmalarını sağlamayı hedefliyor.

ChatGPT’ye bugün alınacak en kötü telefonu sordular, cevap kırıcıydı: Asla var olmamalıydı!

Hangi akıllı telefonlar uzak durulması gerekenler listesinde? sorusuna ChatGPT’nin verdiği cevap teknoloji dünyasında gündem oldu. Kullanıcı yorumları, teknik analizler ve gerçek performans verilerini değerlendiren yapay zekâ, bugünün şartlarında alınabilecek en kötü telefonu açıkladı.

HAVELSAN ve Türk Dil Kurumu işbirliğiyle “Türkçe” teknolojiye entegre edilecek

HAVELSAN ve Türk Dil Kurumu işbirliğiyle “Türkçe” teknolojiye entegre edilecek