Ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığında kurallar yeniden düzenlendi

Bakanlık Düzenlemeleriyle Su Ürünleri Avcılığına Yönelik Yenilikler Yayımlandı

Bakanlık tarafından oluşturulan yeni düzenlemeler Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe kondu.

Bakanlık kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, belirtilen düzenlemeler denizlerde ve iç sularda ticari ve amatör su ürünleri avcılığı için yapılan düzenlemeleri içermektedir.

Değişiklikler, Bakanlık tarafından belirlenen planlama takvimi doğrultusunda kısa, orta ve uzun vadeli çalışmalar kapsamında gerçekleştirildi.

Yapılan düzenlemeler, kısa vadeli olarak palamut av sezonunun küçük ölçekli balıkçılar için 15 Ağustos’ta başlatılmasını içermektedir.

Önceki uygulamalarla av baskısının kontrol altına alındığı voli ağlarındaki zaman yasağı kaldırılarak monofilament ve multimonofilament misina ağlarına yönelik çeşitli değişiklikler yapıldı.

Ayrıca, 12 metre ve üzeri gemilerin av araçları kullanımına ilişkin güncellemeler yapıldığı gibi, bazı türlerin avlanma zamanları ve istilacı türlerin boyutları konusunda da değişiklikler gerçekleştirilerek su ürünleri avcılığına kapatılan alanlar güncellendi.

MARMARA DENİZİ VE BOĞAZLARDA YAPILAN DÜZENLEMELER

Marmara Denizi’nden geçen dip trolü gemilerine yönelik teknik düzenlemeler yapılırken yasa dışı kalkan balığı avcılığını engellemek için ek tedbirler alındı.

Marmara Denizi ve boğazlarda av baskısının kontrol altında tutulması ve Su Ürünleri Kanunu’yla yasaklanmış ışıkla avcılığın önlenmesi amacıyla yardımcı gemi kullanımı kısıtlandı.

SU ALTI TÜFEKLERİYLE AVCILIK YAPANLARA BELGE ZORUNLULUĞU

Amatör su ürünleri avcılığı yapanlar için su altı tüfeğiyle avlananların 1 Ocak 2026’dan itibaren dalış yöntemiyle avlandıklarını gösteren Amatör Balıkçı Belgesi alma zorunluluğu getirildi.

Ayrıca, bazı denizel alanlarda ticari ve amatör balıkçılık koruma alanlarının eşitlendiği bildirildi.

Related Posts

Yunanistan’da terazi şaştı

Yunanistan’da yıllık enflasyon, Haziran 2025 itibarıyla yüzde 2.8’e yükselerek Eylül 2024’ten bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Bir önceki ay bu oran yüzde 2.5’ti. Hellenic Statistical Authority verilerine göre, konut fiyatlarındaki artış yüzde 7.2 …

Bira ve viski zamlandı. Bakkal fiyatı bile ‘pes’ dedirtti

Alkol fiyatları cep yakıyor. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Tuborg ve Pernod Ricard Türkiye alkol gruplarına zam geldiğini duyurdu. Sosyal medya üzerinden açıklanan yeni fiyatlar, tüketicileri şaşırttı. Tuborg’un …

Aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal enstruman “Devlet İç Borçlanma Senedi” oldu

Son bir yıla bakıldığında en çok reel getiriyi külçe altın sağladı

Trump yatırımcıları korkuttu! Dünya altının peşine düştü

ABD Başkanı Donald Trump’ın tarifeleriyle küresel piyasalardaki endişe ve belirsizlik arttı. Yatırımcılar fiziksel altın destekli borsa yatırım fonlarına (ETF) akın etti. Dünya Altın Konseyi’ne göre, yılın ilk yarısında bu fonlara 38 milyar dolarlık giriş oldu.

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa güne yükselişle başladı

Resmi Gazete’de duyuruldu: Yatırım fonları ve mevduatta stopaj arttı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 6 ay vadeli mevduatta yüzde 15 olan stopaj yüzde 17,6’a, 1 yıl vadeli stopaj yüzde 12’den yüzde 15’e çıkarıldı.